HTML

GasztroSuccess

Éttermek, kifőzdék elfogulatlan magasztalása, földbe döngölése. Írd meg Te is a véleményed!

Szavazás

Friss topikok

  • sokadszorra: És ha szerencséje van a betévedőnek, Sándor György ad-hoc előadását is élvezheti - Ő is ide jár né... (2012.09.13. 09:52) Városház "RETRO" Snack
  • Károsultak: 2010.október 23-án véletlenszerűen választottuk ki ezt az "éttermet". Kint hideg volt, ezért bemen... (2010.10.24. 21:35) AntiGasztro
  • Nyaligátor: Szushit olcsóbb otthon csinálni, mivel a hozzávalók többsége olcsón megvásárolható mondjuk a tacsk... (2009.10.09. 15:23) Sushi, sushi, sushi 2
  • dynavagyok: A nagy sushi fanatista azért tudhatná, h nem uborka az a zöld színű a makikban és társaiban, hanem... (2009.05.27. 13:30) Sushi, sushi, sushi
  • Lchef (törölt): Nem halt ám be a blog, csak enni is alig van időm! (2009.01.29. 10:23) Étteremlista- amikről már szó esett

Hol és mit?

Linkblog

Feliratkozás

Éljen Sparrow Kapitány!

2008.12.08. 19:50 :: Lchef (törölt)

Kalózétteremben jártunk. Van egy ilyen blog is, csak ott filmekről lehet olvasgatni. Ingyenreklám egy kedves barátomnak. Budapest egy külső kerületében található, de a Belvárosban is lazán megállná a helyét. Ja, a neve Tortuga.

A képekért megint csak elnézést, pedig most egy még hájtekkebb telefon volt kéznél. A fényképező persze othon. Ám felfoghatjuk new-wave képeknek is. Ha úgy vesszük...

Az ajtónál egy kötél és egy szablya fogadott minket, amit a kedves kalózkinézetű pincér készségesen leemelt és beengedett a birodalomba. A dohányzó helyiéget választottuk ofkorsz, bent nagyjából 100 darab különböző méretű teknősbéka fogadott. Konkrétan felettük és mellettük ettünk. A lábunk alatt víz volt, a kilépőn 2 szép teknőc melegedett. Nem zavartak, főleg úgy, hogy meg sem mozdultak a kajálás alatt. Az italokat cserépkupákban, az ételeket fanyelű serpenyőben szolgálták fel, a körítés nem volt túlzásba víve, nagyon szépen néztek ki. Az evőeszközöket faládikába rejtették, benne egy hatalmas textilszalvétával (a törzsvendégeknek külön monogramos jár).

 

Az a fénylő pont egy teknőc a lábamnál. Bocs

Az étlapot sokáig el lehet olvasgatni, amit a verőcei lovagétteremből hiányotam, az itt megvolt. Frappáns kalózos nevek, hozzá kis sztorik, faborítású kódex-szerű étlap, benne térképekkel. Egyszóval fasza volt. Ilyen legyen egy kalózétteremben. Nem messze tőlünk egy papagájféleség is helyett kapott, sajnos nem szólalt meg, elvileg tud beszélni. Megnéztem a különtermet is: aranyteremnek van keresztelve és nagyon giccses. Mindenféle tükör, víz, csillogó akármi van ott. Egyszer azért vicces. Szülinapokkor egy álarcos kalóz behoz egy tűzijátékkal díszített tortát iszonyatos hangos és hosszú zenével kísérve. Szegény ünnepeltre nézve ez inkább égő, mint jó.

Amit nagyon kevés étteremben lehet látni Magyarországon: szivarszoba. Hát ez itt megvolt, szép kiadásban, kényelmes fotelokkal és viszonylag nagy szivarválasztékkal. A mosdó is teljesen rendben volt.

Na még egy kicsit a pincérünk kedvességéről: a szomszéd asztalnál cigit akartak venni, azonban azt pont nem lehet ott. Így a pincér egy kistányéron vitt nekik 4-5 szálat a sajátjából, hogy szívják azt nyugodtan. Hogy mikor lesz ilyen a Balatonnál? Hehe. SOHA.

Egy kicsit azért az ételekről, italokról:

Az üdítőre nem térnék ki, az mindenhol ugyanolyan. Fehér bort választottam, kis könnyed rizlinget ajánlottak, elfogadtam, finom volt, egészségemre vált.

Rendeltünk baconbe göngyölt bélszínérméket burgonyafánkkal és egyben sült ropogós füstölt csülköt hagymás krumplival, lilakáposztával és egy jó adag savanyúval. Igen, ilyen kis könnyű esti vacsorácska volt. A csülök tökéletes volt. Ropogott, belül a hús omlós, egyáltalán nem volt zsíros. A köret is rendben volt. A felét haza is hoztam, pedig nem szokásom. Szerintem 2 napig simán elleszek vele. A bélszín is szépen elkészítve, elmondás alapján nagyon finom. A krumplifánk kicist sűrű volt de megállta a helyét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán jött a desszert. Tortuga kocka. Omlós, nem száraz piskóta bailey's-es krémmel, házi tejszínhabbal, kis karamellel mellette. Ketten épphogy meg tudtuk enni.

3-an voltunk, 2 csülök, bélszín, desszert, italok: 13000 Ft. Ár-értékben nagyon jó. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bekerült a számomra jó helyek közé. Ítélet: 9/10. Nem is tudom miért nem 10. Talán...áhh tényleg nem tudom. Minden rendben volt. Ráfogom a papagájra. A pincérnek és a tulajnak viszont jár a 10-es.

 

 Ez egy lelopott kép amin kicsit jobban látszik milyen is az asztal

 

Továbbra is várom a leírásokat, véleményeket: IDE

1 komment

Címkék: budapest étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaltunk.blog.hu/api/trackback/id/tr34811817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okoskodó 2008.12.11. 14:27:07

Remek leírás! Én sem írtam volna mást azt hiszem! :)
süti beállítások módosítása