HTML

GasztroSuccess

Éttermek, kifőzdék elfogulatlan magasztalása, földbe döngölése. Írd meg Te is a véleményed!

Szavazás

Friss topikok

  • sokadszorra: És ha szerencséje van a betévedőnek, Sándor György ad-hoc előadását is élvezheti - Ő is ide jár né... (2012.09.13. 09:52) Városház "RETRO" Snack
  • Károsultak: 2010.október 23-án véletlenszerűen választottuk ki ezt az "éttermet". Kint hideg volt, ezért bemen... (2010.10.24. 21:35) AntiGasztro
  • Nyaligátor: Szushit olcsóbb otthon csinálni, mivel a hozzávalók többsége olcsón megvásárolható mondjuk a tacsk... (2009.10.09. 15:23) Sushi, sushi, sushi 2
  • dynavagyok: A nagy sushi fanatista azért tudhatná, h nem uborka az a zöld színű a makikban és társaiban, hanem... (2009.05.27. 13:30) Sushi, sushi, sushi
  • Lchef (törölt): Nem halt ám be a blog, csak enni is alig van időm! (2009.01.29. 10:23) Étteremlista- amikről már szó esett

Hol és mit?

Linkblog

Feliratkozás

!Arriba! Taqueria

2008.12.06. 12:08 :: Lchef (törölt)

Taco, burrito, mexikói zenekar, tequila, anchos. Tiszta Mexikó! Az utóbbi időben nyílt néhány mexikói gyorsétterem Budapesten. Kipróbáltuk a Teréz körúti Arriba gyorsétterem és kifőzde közötti helyet.

          Volt szerencsém egyszer ellátogatni egy hamisítatlan Taco Bellbe, így ehhez fogok viszonyítani. Nagytudású telefonommal még fényképeket is készítettem, a minőségük csapnivaló no de azért mégis látszik belőlük valami és nem kell lopnom a google-ből a képeket.

Hétköznap ebédidőben, pont délben estünk be, szándékosan ilyen korán, hogy ne legyenek sokan. nem voltak. Egy asztal volt foglalt a galériázott nem is olyan kicsi étteremben. A kiszolgálásért jár egy nagy 5-ös, szépen lelkiismeretesen elmagyarázták, hogy mi miből készül, milyen íze van, mit ajánlanak. Első gondoloatom az volt, hogy természetesen Tacot kell enem, minél csípősebbet.

A menü, amit beerndeltünk:

2 db Taco marhahúsból, egyik csípős, másik nem

Jalapeno paprikák sajttal töltve

Arriba saláta

Horchata (majd meg is magyarázom, nem hagyok senkit kétségek között)

Fahéjas ropogós

Víz

A Tacok elég picik voltak, 500 Ft volt darabja. Nagy előnye, hogy a tésztáját frissen sütötték és választhattunk 3 kiadás közül. A puhatésztásra esett a választás. A beelvaló körítést mi választhattuk ki, biztos ami biztos, kértem bele jó sok erős papikát is. Elég széles volt a paletta, nem is tudtam eldönteni mi is kerüljön a 4 falatnyi tacoba. Mellé adtak néhány szem házi készítésű nachost, aminek isteni íze volt, nem hasonlítható össze a Casa Fiesta féle csomagolt übernagy kiadásúval. Elég nehéz volt megenni a cuccot, állandóan kipotyogott belőle a lényeg. Később a másik asztalhoz érkezett egy burritos kolléga, az már jóval nagyobb kiadású volt, a Burger Kinges szörnyűség nagyjából tízszerese (ezt mondjuk az ára is tükrözte).

A Jalapeno paprika viszont maga volt a mennyország. Frissen sütve hozták fel a galériára, a sajt is és a szósz is nagyon ízletesre sikeredett. Bántam is, hogy csak 3 darabot rendeltünk belőle. Ezért a fogásért megérte eljönni e helyre.

 

 

Nem néz ki jól de nagyon finom

 

 

 

 

A saláta nagy csalódás volt. Valami nagyon rossz öntetet adtak hozzá, semmi íze nem volt, avokádó mutatóban, túlnyomó részt ízetlen importparadicsom és saláta hegyekben. Nem is tudtuk megenni az egészet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Desszertként az étkezés végefelé megérkezett a fahéjas ropogós. Tortilla kisütve, megszórva cukrozott fahéjjal, hozzá vaníliafagyi. Nekem nagyon ízlett, bár néhol a fahéj kicsit sok volt amitől kesernyés ízt kapott.

Tényleg elnézést a minőség miatt

 

Akkor most megmagyarázom mit tud a horchata: "mexikói édes rizstej fahéjjal." Eszembe nem jutott volna berendelni de adtak egy féldecis ophárba kóstolót és igen csak megtetszett. Valahogy a csípős ízekkel nagyon jól harmonizált. Aztán az is lehet, hoyg egy igazi mexikói röhögött volna rajtam, hogy együtt fogyaszom el a tacoval.

Mindezért olyan 3500 Ft körüli összege fizettünk. Jól lakini épphogy jól laktunk tőle, az újdonságok miatt megérte. A Taco Bellnél egyértelműen jobb. Van egy másik mexikói étterem is a körúton, egyszer majd kipróbálom és írok róla egy kisebb novellát.

A berendezés és a hangulat egy igazi kis mexikói lepusztult házias vendéglőre emlékeztetett. Az ételeket egy piros színű műanyag kis kosárkában tálalták, gyanítom a közelben lévő százforintos boltból újították őket. Az asztalok különböző festett giccses virágmintákkal borítva, Mexikóra jelelmző motívumokkal. A mosdót nem látogattam meg, bár este egy kicsit fájt a hasam, és a rizstej még egy óráig ringatózott a gyomromban. Bár ez lehet, hogy a sok erős cucc miatt lehetett.

 

Összességében 7/10. Lehet, hogy ha nincs jobb ötletem és épen arra járok még be fogok nézni és megkóstolom a többi ételt is. Elvitelre érdemes kérni egy adag nachost, amit kétféle szósszal kínálnak. Legközelebb viszek rendes fényképezőgépet is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest kifőzde

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaltunk.blog.hu/api/trackback/id/tr41807448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása