HTML

GasztroSuccess

Éttermek, kifőzdék elfogulatlan magasztalása, földbe döngölése. Írd meg Te is a véleményed!

Szavazás

Friss topikok

  • sokadszorra: És ha szerencséje van a betévedőnek, Sándor György ad-hoc előadását is élvezheti - Ő is ide jár né... (2012.09.13. 09:52) Városház "RETRO" Snack
  • Károsultak: 2010.október 23-án véletlenszerűen választottuk ki ezt az "éttermet". Kint hideg volt, ezért bemen... (2010.10.24. 21:35) AntiGasztro
  • Nyaligátor: Szushit olcsóbb otthon csinálni, mivel a hozzávalók többsége olcsón megvásárolható mondjuk a tacsk... (2009.10.09. 15:23) Sushi, sushi, sushi 2
  • dynavagyok: A nagy sushi fanatista azért tudhatná, h nem uborka az a zöld színű a makikban és társaiban, hanem... (2009.05.27. 13:30) Sushi, sushi, sushi
  • Lchef (törölt): Nem halt ám be a blog, csak enni is alig van időm! (2009.01.29. 10:23) Étteremlista- amikről már szó esett

Hol és mit?

Linkblog

Feliratkozás

Pisztráng roston - Fenyő Vendéglő

2008.11.16. 21:49 :: Lchef (törölt)

Ha valaki Magyarországon igazán jó pisztrángot szeretne enni, annak Szilvásváradon a helye. Egész pontosan a Fenyő Vendéglőben. Látszólag ugyanolyan, mint a többi, csak itt épp finomabb a pisztráng. 

"Pisztráng (állat, Salmo trutta fario L.), a nyilt hólyagu halak rendjének lazacfélék családjába tartozó halfaj. Teste rövid, oldalt összenyomott, orra rövid, elmetszett. Ekecsontja rövid, háromszögletü, 3-4 foggal hátulsó szegélyén, mig nyelén erős fogak kettős sorával. Háta olajzöld; oldalai sárgás zöldek, fekete és narancspiros, néha kékes szinnel szegett foltokkal. Hasa fehér. Hátúszója legtöbbször olajzöld; páros úszói és alfelúszója borsárgák, gyakran feketével festtettek. Szine különben igen változatos. Megnő 1 m. hosszura és 25 kg. súlyosra is. Európában mindenütt otthonos, hegyi és havasi folyóvizeinknek és hideg tavainknak legbecsesebb hala. Nem vándorol és októbertől januárig ívik. Ikrái számára kis gödröket váj s a termékenyítés után azokat befödi. Igen ügyesen és gyorsan úszik, nagyon óvatos. Rovarokkal táplálkozik, de megeszi a csigákat, férgeket és kisebb halakat is. Húsa igen ízletes, finom." -Köszi Pallas Nagy Lexikona.

A maci is szereti.

Egy szép nyári délutánt töltöttünk el Szilvásváradon az ősemberrel és vízesésével, utána azért megéheztünk. Korábbi ajánlás miatt a Fenyő Vendéglőt választottuk. Az asztalra kicsit várni kellett, nagyon tele volt az étterem. Amikor leültünk még morzsás volt az asztal, ám hamarosan letisztította a pincér. Meg amúgy is kirándulás után kit zavar az ilyen?

Rendeltünk egy fokhagymás és egy mandulás pisztrángot. Nagyjából 20 perc múlva gőzölögve megérkezett. Rövid elmetszett orra ropogósra sült, mint az úszói. Egyben volt, semmi giotinozás. Engem pont nem zavart de volt akit igen. A pisztráng így jó és kész. Nézzen csak miközben megeszem.

A mandula előzően vajon megpirítva, rászórva a tetejére, nagyon finom volt. A fokhagymás variációnál a hasában is és a külsején is volt bőven, nem volt túl fokhagymaízű, érezni lehetett a halat is.

Az árak teljesen rendben voltak, már nem emlékszem a pontos összegre de kb. ugyanannyi volt, mint mindenhol máshol. Dekában számolták.

Ritkán írok ilyet, ritkán is fogok de 10/10.

Respect Fenyő Vendéglő.

  

Szólj hozzá!

Címkék: étterem nembudapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaltunk.blog.hu/api/trackback/id/tr41772712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása