HTML

GasztroSuccess

Éttermek, kifőzdék elfogulatlan magasztalása, földbe döngölése. Írd meg Te is a véleményed!

Szavazás

Friss topikok

  • sokadszorra: És ha szerencséje van a betévedőnek, Sándor György ad-hoc előadását is élvezheti - Ő is ide jár né... (2012.09.13. 09:52) Városház "RETRO" Snack
  • Károsultak: 2010.október 23-án véletlenszerűen választottuk ki ezt az "éttermet". Kint hideg volt, ezért bemen... (2010.10.24. 21:35) AntiGasztro
  • Nyaligátor: Szushit olcsóbb otthon csinálni, mivel a hozzávalók többsége olcsón megvásárolható mondjuk a tacsk... (2009.10.09. 15:23) Sushi, sushi, sushi 2
  • dynavagyok: A nagy sushi fanatista azért tudhatná, h nem uborka az a zöld színű a makikban és társaiban, hanem... (2009.05.27. 13:30) Sushi, sushi, sushi
  • Lchef (törölt): Nem halt ám be a blog, csak enni is alig van időm! (2009.01.29. 10:23) Étteremlista- amikről már szó esett

Hol és mit?

Linkblog

Feliratkozás

Városház "RETRO" Snack

2008.11.21. 10:05 :: Lchef (törölt)

Mi csak kiabálósnak hívjuk, a kevdenc munkahelyi ebédlőnk. A városház utcában van a Fővárosi Önkormányzattal szemben. Nem egyszerű megtalálni egy "sima halandó" számára. Szépen el van dugva, egy kis lyuk az egész. És most következzen egy életképi jelenet, amit vidám, éhes dolgozó emberek élnek át amikor kiszabadulnak a négy fal szorításából és kicsit elfelejtik a bürokrácia fogalmát:   

Sétálunk, sétálunk egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs. Vagy nem, mert a sor kint áll az ajtó előtt. A kiszolgálás rendszerint lassú, sokan csak elvitelre kérnem kétszáz doboz ételt. Addig lehet tanulmányozni az étlapot. Ez nem is olyan egyszerű, komoly akrobatikus mutatványokat kell kivitelezni. A faoszlopok erősen akadályoznak a látásban, a pult fölé van kirakva kis táblácskákra. Igen a képen nem igazán látszik hogy is van. Segítek: a fehér folt a kancsók és köcsögök mögött, igen, na az az étlap. Amit kinéztél magadnak az valószínű el fog fogyni mire odaérsz ( ez persze csak ránk vonatkozik). Ezt úgy jelzik, hogy egy partvisnyéllel szépen ledöntik a műanyag retrocsodát, amin piros matricával az étel neve áll. Fél év után már nem tud sok újat mutatni, mindig vanank napi és állandó ételek (De ezt Ti, betévedő emberek nem fogjátok felismerni. Csak mi tudhatjuk, hogy halászlevet szerdán már nem szabad enni, mert hétfő óta kint van a tábla.).

Mindig van 2-3 féle leves amiket többségében nagyon finoman készítenek. Főzelékekből is akad néhány. Ezután a készételeket lehet tanulmányozni. Ott is vannak állandók, például Hawaii pulykaRAGOUT. Mert a ragu az ragout. Ilyenkor mindig Franciaországban érzem magam, ami tudjuk hogy egy ország mert okosabb vagyok, mint egy ötödikes.

Vannak frissensültek, amik tényleg frissen sültek. A hasábburgonya sem állott, forrón adják oda/viszik ki. Aki szereti a csirke vagy pulykamájat rántva hajrá, az ott a best of. Érdemes megkóstolni a sztrapacskát, rakott krumplit, túróscsuszát, úgy általában a magyaros ételeket nagyon jól csinálják (egy-két pörköltet leszámítva). A vadast viszont senkinek sem ajánlom, nagy csalódást okoz. Kollégáim esküsznek a kefíres sütire, bevallom még soha sem ettem és nem is fogok. Lehet kérni mindenből kis és nagy adagot. A kis adag leves és a kis adag főétellel bőven jól lehet lakni. Ez árban nagyjából 800 forintból kijön és akkor még egy szódát is hozzácsaptunk. De ne szaladjunk előre ennyire. 

Itt lakik a Demszky.

Tehát szépen lassan eljutunk a sor elejére. Ha Katika néni, a kifőzde fantomja megérkezik akkor őt soron kívül szolgálják ki, az évek alatt kiharcolta magának a tisztséget. Ilyenkor, amikor az ajtókat csukni kell már fritőzszagúak vagyunk ami laza 5-6 óra alatt ki is szellőzik. Ezért télen nem igazán járunk arra.  Leadjuk a rendelést,alevest és a savanyúságot már a pultnál megkapjuk. Fizetés (figyelem! jattot nem fogadnak el, nagyon becsületes, tisztességes emberek dolgoznak ott!) után már eljutunk oda, hogy lecsüccsnjünk a bárszékekre. Kissé kényelmetlen, 28 ülőhely van, általában elég szokott lenni. A magaslati levegőt lélegezve a leves felénél tartva rendszerint megérkezik a kért főétel. Ezt Márta néni hozza ki, arcán a közönnyel vegyített kedvességgel, élettapasztalattal és életutálattal. Kedvesen odacsapja az asztalra a tányért és jó étvágyat kínál.

Miközben eszünk, várakozó emberek kígyózó sora figyel minket vajon mit is eszünk, finom-e, hehe, kisett a szájából a krumpli. Miután befejeztük a tálcát vissza kell vinni a pulthoz. A munkát már szinte elfelejtve, tele hassal térünk vissza az irodába, hogy a rituális posztkaja cigit elszívhassuk. 

Az értékelésnél lehet, hogy kevésnek tűnik majd a pont. Megmagyarázom miért is 6/10 az a 6/10. Sokat kell várni, egy emelet magasan kell enni, bent átható ételszag az úr, folyton bámulnak mit és hogyan eszem. A mosdót még nem láttam azt sem tudom lehet-e használni. Az ételek viszont nagyon finomak (persze többségében) és az a kis retro hangulat is megér egy tizest. (aki először megy mindenképpen málnaszörpöt is kérjen!) Átlagban azonban csak hat. Aki figyelmesen kiül a kirakatba ebédelni, elcsípheti a pillanatot és láthatja demszkybácsit elsétálni a Fővárosi Önkormányzat előtt. Ő nem ide jár ebédelni. Ezért nem is tudom pluszpont jár vagy levonás.

 

Ennyire nem kényelmes.

 

 

1 komment

Címkék: budapest kifőzde

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaltunk.blog.hu/api/trackback/id/tr51780816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokadszorra 2012.09.13. 09:52:28

És ha szerencséje van a betévedőnek, Sándor György ad-hoc előadását is élvezheti - Ő is ide jár néha :)
süti beállítások módosítása